Coen van Rooij | over ons

Over Coen van Rooij

Meesterlijk in leerrestauratie en leerfinishing

Als ambachtslieden in hart en nieren doen wij niets liever dan met de hand mooie dingen creëren. In onze sfeervolle werkplaats werken we dag in, dag uit vol overgave aan de leerrestauratie of -finishing van iemands trots, zoals een auto, een meubel of paar schoenen. Met liefde voor het leer. Met respect voor andermans bezit. En met aandacht voor het resultaat: meer karakter, meer waarde en een langere levensduur.

Opgegroeid tussen leer en auto’s

Ik groeide op in Waalwijk, hartje Langstraat, dé bakermat van de Nederlandse schoenenindustrie. Waar de spoorlijn van Den Bosch naar Raamsdonk bekendstond als de ‘halvezolenlijn’. Met ingehouden adem fietste ik elke dag naar school langs de leerlooierijen, waar stapels gepekelde dierenhuiden buiten lagen te drogen. Ik herinner me de stank nog goed.

Naast school werkte ik in de VW- en Audi-garage van mijn vader. Als 16-jarige bediende ik de pomp en zette ik auto’s weg of klaar. Tussendoor knapte ik mijn eerste auto op: een zwaar gehavende, beige Kever. Als ik nu terugkijk, is daar, tussen het leer en het handwerk, de techniek en de oliegeur, mijn liefde voor leerbewerking en klassieke auto’s begonnen.

Meer een man van de praktijk

Ik kon goed leren, maar had niets met school. Om iets te kunnen begrijpen, moest ik het zíen. Anders werkte het niet. Dan zat ik op mijn zolderkamertje, na de zoveelste preek van pa, te leren. Tot ik door het open raam de geur van gemaaid gras rook. En weg was ik. Na diverse scholen en baantjes koos ik voor een opleiding in de zorg. De combinatie van theorie en praktijk paste bij me. Ik werkte 12 jaar met veel plezier als gespecialiseerd oncologieverpleegkundige tot zich een nieuwe kans voordeed.

Leerfinishing voor particulieren

In 1992 nam ik het finishingbedrijf Topfinish van een vriend over. Al snel groeiden we uit tot specialist in het restaureren van partijen beschadigde leren schoenen voor schoenenproducenten en -groothandels. Tegelijkertijd groeide mijn wens om zelf mooie dingen te verzinnen en te maken. Daarom besloot ik me met mijn bedrijf Coen van Rooij te richten op kleinschalige, exclusieve leerrestauratie en leerfinishing voor particulieren.

Vakmanschap is...

leer met de hand in de originele staat herstellen

Drie pijlers van ons vakmanschap

1. Grondige kennis van producten

De basis van ons vakmanschap is kennis van leer en finishingproducten. Na 30 jaar is onze productkennis zo breed, dat we andere finishbedrijven adviseren en de distributie van finishproducten verzorgen.

 

2. Oog voor perfecte leerkleuring

Voor het kleuren van echt leer bestaat geen standaard kleursysteem. Dat vergt inzicht. Met ons scherpe oog, ons fingerspitzengefühl en onze productkennis maken wij precies die ene kleurreceptuur voor u.

 

3. 30 jaar ervaring in leerfinishing

Al 30 jaar analyseren wij leersoorten en -condities, restaureren we leer ambachtelijk en vakkundig, ontwerpen we leerdesigns en maken we onze eigen finishrecepturen. Aan het werk herkent u de meester.

CoenvanRooij - auto1

Klassieke auto-interieurs

Bent u de trotse bezitter van een oldtimer of youngtimer? Als liefhebber van klassieke auto’s wilt u uw auto het liefst in de originele staat behouden. Wij nemen met plezier de restauratie van het leren interieur op ons.

Coen van Rooij - leerfinishing meubels

Antieke en designmeubels

Is uw favoriete leren stoel verkleurd? Heeft u een oude leren fauteuil geërfd met hier en daar wat krassen? Of een versleten designstoeltje op de kop getikt? Wij finishen de leren bekleding in elke gewenste uitstraling.

Project Pumps - Coen van Rooij

Exclusieve Damesschoenen

Zoekt u voor een bijzondere gelegenheid pumps of laarsjes in dezelfde kleur als uw jurk? Of een uniek paar schoenen met een speciaal voor u ontworpen leerdesign? Wat uw wensen ook zijn; wij zetten ze om in leer.